Tytuł: Cinderella ni Naritai! (シンデレラになりたい!)
Tytuł alternatywny: I Want to be Cinderella! / Chcę być Kopciuszkiem!
Liczba odcinków: 1
Nadawca: TBS
Emisja: 18.03.2006
Czas emisji: sobota, 14:00
Czas trwania: 46min.
Piosenka przewodnia: Sheryl Crow - Good Is Good
Obsada:
Okura Tadayoshi jako Kuramochi Bon / Narumizaka Ken
Sano Yasuomi
Owada Miho
Okamoto Rei
Saito Satoru
Toyama Toshiya
Współautorką ang. subów jest nasza forumowa koleżanka Yamatsumi (Yama-chan, gdzie się ostatnio podziałaś?)
W dużym skrócie:
Pewnien bardzo brzydki chłopak pracuje w McDonalds. Ma dobre serce, ale jego szpetota sprawiła, że od małego był dręczony przez dzieci, a teraz nie ma przyjaciól ani dziewczyny (nigdy nawet nietrzymał zadnej za rękę). Nawet w tym McDonaldsie nie pozwalają mu pracować "na kasie" tylko na zapleczu przy wynoszeniu śmieci.
W tym samym Maku prauje tekże inny chłopak- spuper przysojny i w ogólnie choukakkoi. Wszystkie dziewczyny na niego lecą i jest lokalną gwiazdą. Dlatego też nasz bohater marzy by być takim, jak on...
Pewnego dnia spotyka (a właściwie ostaje potrącony przez) dziwnego naukowca. I dzięki magicznemu lekarstwu jego marzenie się spełnia na 3 dni.
Poznaje piękną i bardzo symatyczną dziewczynę, zaczyna pracę w inym Maku i odnosi tam sukces (błahaha, sukces w Maku :P).
A po trzech dniach okazuje się, że...
Spoiler!
Może zabrzmi to trochę "nachalnie", morał, dobro i te sprawy, ale spoko, dramka jest po prostu bardzo sympatyczna i pełna ciepła ^_^
Ja się bardzo dobrze bawiłam oglądając to!
Polecam!
Moja ocena: 9/10