Mam na imię Kasia! Lat mam dużo!

Tak się zastanawiam, czy mówić o sobie Noona, czy Ah-Jum-Ma?

No nie ważne!
Interesuję się kinem azjatyckim i paroma jeszcze innymi rzeczami!
Bardzo kocham koty!

Kino azjatyckie daje mi wiele wiele odpoczynku po amerykańskich glutach(choć oczywiście generalizuję i nie skreślam amerykańskiego kina,żeby nie było

Moją pierwsza azjatycką miłością jest Dom Latających Sztyletów. Dalej to już poszło jak wulkan.
Uwielbiam też Takeshiego Kaneshiro i Andyego Laua, wspaniali faceci!

Jeśli chodzi o to, co obejrzałam, to strasznie trudno mi będzie to wszystko wymienić!
Na pewno cała filmografię Takeshiego Kaneshiro i większość produkcji z Andym Lau.
Jeśli miałabym procentowo przedstawić jakiej produkcji filmy czy dramy oglądam, to jeśli chodzi o dramy to oczywiście Korea(przyznaję się- jestem w nałogu...

Nie mogę przekonać się do dram produkcji TW/HK/Thai i japońskich, może jeszcze nie trafiłam na swoją.
Filmy , które najchętniej oglądam to produkcje CHN/HK/TW i wszystkie te piękne koreańczyki poczynając od wyciskaczy łez, przez dramaty, komedie romantyczne i kończąc na sensacji i thrillerach.
Jedyną rzeczą, jakiej nie trawię są horrory i to obojętnie jakiej produkcji!!!
Horrorów szczerze nienawidzę i nigdy się do nich nie przekonam.

Jeśli macie jakieś pytania to piszcie!
Buźka wszystkim na dzień Dobry!!!

Żeby nie było, że nie lubię japońskich produkcji, to są oczywiście filmy, które uwielbiam,np: Departures,Kids,Tokyo Tower, Moonlight Jellyfish,Song of the Sun, Tenshi,Cyborg Girl i wiele, wiele innych.

Zapraszam też na całkiem fajne moim zdaniem forum DVHK do podpiętego działu kino azjatyckie i anime manga!

http://dvhk.pl/forumdisplay.php?f=50ad