Mam na imię Agnieszka. Od trzech lat interesuję się Azją, na początku oglądałam ckliwe i romantyczne anime

Przyjmijcie pączusia pod swoją opiekę! <3
Dziękuję za miłe przywitanie!Heartless pisze:Witaj na Doki i czuj się jak u siebie![]()
Na mini czacie poznasz prawdziwych dramo maniaków i będziesz mogła dzielić się z nimi tym co na sercu leży![]()
Pisz posty, zakładaj tematy i... nie zrażaj się do C-Dram. Od siebie polecam What Is Love, Bu Bu Jing Xin, Just You
Ala
Teraz wiesz, że się da!Konata pisze:Aaaaaaa
Nie wiem czy da sie postować z telefonu!
Pączku < tu hugam> taaaaak anime!!!!!! Ja kocham, niestety ostatnio zupelnie jakoś sie nie odnajduję i nic mi nie pasi, moze polecisz cos od siebie bo z klasyków już chyba wszystko widziałam (>﹏<)
W kwestii chinskich dram to wiesz. Nigdy nic nie wiadomo. Wchodzisz na doki niewinnie i ogladasz ambitne dramy od poczatku do końca po czym łapiesz sie za serce w pewnym momencie bo ogladasz 20 dram z czego jakieś kobyłowe chinczyki z napisami w ingriszu lub bez -_-||
Ale chińczyki i ja kocham. Odcinki maja cool bo 40min to aż nadto na te dramatyczne intrygi <w ktore totalnie sje wczuwamy> ze swojej strony polecę Wu XIA the monster killer, Cesarzowa Wu Ze Tian i Princess Wei Young. No i oczywiscie Prince Liang Langa Lang Linga.... no jakoś nie można zupełnie przejść obok tych przepięknych peruk!!!!
A jak z kpopem?
Idolkami?
Jakis faworyci?
Tak Goblin jest cool!
A i książki też kochamy! Najlepiej ambitne (^3^)
Cześć!PąCzek pisze:Nie wiem, do którego roku według ciebie są klasyki Od siebie polecam Kamisama Hajimemashita (W tamtym roku wyemitowano trzeci sezon. Szkoda, że tylko 4 odcinki :< ), Kaichou wa Maid-sama! (O, to na pewno oglądałaś, akurat to zaliczam do klasyków), Kimi ni Todoke, Skip Beat!, Hal( to akurat film animowany, ale kreska przepiękna! Wylałam na tym fale łez. Jeśli nie oglądałaś, oglądnij!)
Aha! Ja C-dramy uwielbiam... Tzn. kostiumowe jakoś bardziej... I na pierwszy rzut polecałabym wspomniane już wyżej Bu Bu Jin Xin (chińska wersja Moonlovers - różna od koreańskiej i według mnie lepsza, chociaż nie tak spektakularna wizualnie), WuXin the Monster Killer (jeśli chcesz jakości HD i ładnych zdjęć to jest to jedna z TYCH dram - poza oczywiście bardzo dobrą fabułą). Oprócz tego - jeśli masz problem z tym, ze przy odcinku nie możesz wysiedzieć to rozważyłabym dramę Go, Princess, Go. Co prawda jest to komedia, której absurd ociera się raz o totalny kicz, a innym razem o Monty Pythona, ale jeśli ktoś lubi takie klimaty do jest to strzał w dziesiątkę, a dodatkowo odcinki mają zdaje się po 20 minut....PąCzek pisze:Ostatnio ciągnie mnie do c-dram, ale nie umiem oglądnąć całych odcinków, bo niewidzialna moc mnie od nich odpycha Włączam odcinek podekscytowana, a po dziesięciu minutach mnie nudzi
Wyczaiłam ją na viki, okazało się, że główną rolę gra aktorka, która gra w Siege in fog (c-drama, którą wyczekuję i nad którą mam bzika. Nawet planuję w dalekiej przyszłości zrobić fan art w wersji disnejowskiej lub coś w tym stylu. Na razie pracuję nad tym... A mówili 'masz talent w rysowaniu', a tu nawet twarzy nie umiem narysowaćVolli pisze: Z bardziej współczesnych klimatów polecałabym Twenty Years Waiting for Migratory Birds... Śliczna historia i świetny główny bohater.
Widzę, że weteran z ciebieKonata pisze:Aj sorry, że nie kopiuje ale nadal bez kompa jestem.
Nie no klasyki to zdecydowanie Czarodziejka z ksieżyca! Hyhyhy
Z wymienionych widziałam wszystko Kamisame nawet mange czytalam bo jaaaaaaak można było nie! Ore miało prześliczne kolorki ale za to fabuła troszkę leżała. Kaichou uważam za jedną z najlepszych w gatunku shoujo! Mam na telefonie nawet chyba jakies gify <3 skirp beat mange czytalam widzialam anime i nawet chyba i pol dramy.... kimi tez! Film chyba byl? Nie moge sprawdzac y.y moje ograniczeeeniaaaaaaaa
Co?Konata pisze:jakieś drobie lubią ponoć łydki Tae ale to niepotwierdzone informacje....
To tak jak ja! Obracam się w fantastyce, ale na przykład 'Dumą i uprzedzeniem' nie pogardzę. Moja najukochańsza i najdroższa memu sercu jest trylogia 'Diabelskie Maszyny' Cassandry Clare.Konata pisze:Z książek ja głównie w fantastyce jednak gustuję chociaż nie gardzę w sumie niczym poza jakimiś megaambitnymi pozycjami i z dużą ilością trudnych i dlugich słów.
Konata pisze:Pączek a masz może konto na my drama list?
Ach, no wieeeesz... Czasami przewinąć TRZEBA. Dla zdrowia psychicznego...PąCzek pisze:Specjalnie będę tulić poduszkę, żeby mnie rączki nie kusiły, żebym przesunęła odcinek
Nie przypominam sobieKonata pisze:Ale btsy kochamy dzielnie. Mamy nawet dvd juz od roku ktorego nikt ze mną nie chce obejrzeć, mimo mych błagalnych spojrzeń <Wooooliiiiinieeeeeeee> i sprzedajemy przy każdej okazji <bez okazji też >
O, Harem! Lubię haremy, ale nienawidzę tego, że główna bohaterka nie wybiera swojego lubego. Oglądałam Diabolik Lovers i ciągle skandowałam ''Ugryźcie ją wszyscy!'', bo nie mogłam się zdecydować, komu kibicowaćKonata pisze:Ah ! Mam kompa na chwilę i piszę na szybko! Pączku Drogi nie pomyl naszych mdlów! http://mydramalist.info/user/25490/konata87 tu jest Konatkowy profil akurat! Można zarzucić okiem!
Oh serie monogatari mi sie pomyliły! Mówiłaś o tej z truskawką http://mydramalist.info/title/29078/ore ... tari%21%21 na ktorą czekałam długo i była ogromnym rozczarowaniem bo po prostu nudna jak flaki z olejem! A ja myślałam o tej http://mydramalist.info/title/4045/saiunkoku_monogatari co kolorki ma piękne i harem cały mamy <3
Oglądałam!Konata pisze:A jak lubisz takie klimaty to może sprzedam http://mydramalist.info/title/23023/gek ... _nozakikun ! Może mało romansowe ale za to humor <3 <3
Też czytałam Dary! Serial nie przypadł mi za bardzo, Valentine i ta jego siedziba w Czarnobylu xxxDKonata pisze:A co do Diabelskich Maszyn to też mi się klimat podobał! Obejrzałam ostatnio serial nawet Shadowhuntera to na podstawie Darów!!! Hihihiihhih jakie to było pięęęęęękneeeeee, mimo że pewne osoby nie chciały mnie wspierać <nie będę wytykać palcami ehem kopytko> to jak wesoło pląsali po planie w yh lateksach i wgllllll, wyłam ze śmiechu.
Ja zakochałam się miłością na tyle wielką że nabyłam Moning cykl Fever - zacne to to nie jest, ale maja wielką bibliotekę, a miłość do różu i tęczy zamienia się w miłość do jedynego słusznego koloru jakim jest czerń!
Konata pisze: A jak czujesz się w tajwańskich klimatach? Przyznam, że tajwańskie produkcje, czy to filmy czy dramy wyciskają ze mnie najwięcej uczuć!